Ett reseföretag med 95 år i branschen

Om oss


Vi på Buss Persson - Birgitta, Joakim och Roger

Allting började på Österlen år 1922 med två herrar, Mauritz Persson och Gunnar Wennström, som hade en tanke om busstransporter och bussresor med bästa möjliga kvalité, högsta möjliga servicegrad och med så mycket hjärta som möjligt. Det är alltså 95 år sedan grundtankarna som skulle komma att omge företaget föddes: omtanke om resenärerna, snygga upplägg, bekväma resor och tanken om att den som reser med Buss Persson alltid ska känna sig välkommen, glad och nöjd under hela resan. Vi är nu framme vid år 2017 och trots de många år som förflutit är våra grundtankar fortfarande de samma. Vi vill hälsa dig välkommen att resa bekvämt, uppleva intensivt och dela härliga reseupplevelser med oss!

År 2013 gick Buss Persson från att vara ett familjeföretag till att bli en del av ett större sammanhang. Flytten gick från Hammenhög till Ystad där vi nu kamperar ihop med vår koncernpartner Bergkvarabuss. Vi som idag representerar Buss Persson är en handfull dedikerade medarbetare som inom denna stora koncern fortfarande är en relativt liten del och som kan tillåta oss att arbeta nära våra kunder, fortfarande med familjär omtanke och det där lilla extra. Vi har bara noga utvalda resor, vi har få avgångar, vi har en exklusivitet i det vi erbjuder i vårt reseutbud och så ska det vara. Hos oss hittar du aldrig en massproducerad resa.
Kärnan i vår verksamhet är fortfarande den fina resan med bussen som transportmedel. Du finner fullständig avkoppling i en resa där du kan slå dig ner i ett skönt säte, lyssna på intressant guidning och dessemellan bara koppla av och låta tankarna sväva.

Vi jobbar mycket med endagsresor – gärna med ett eller annat tema. Tänk vad mycket du kan uppleva på bara en dag tillsammans med oss – intensiv shopping, slott, våtmarker, modern konst, storslagen natur, smørrebrød och skånsk äggakaga! Flerdagsresorna är även de tematiska med idrott, musik, historia, trädgård eller något annat spännande som förtecken.

På de resor som är uppbyggda kring ett program eller har ett tema i kärnan av resan finns oftast en reseledare med på bussen – det är ju som bekant inte målet som är allt, utan själva resan i sig är halva upplevelsen.
God mat och dryck, gott kaffe och trevlig samvaro är garanterat på våra resor. På våra teaterresor äter vi i de flesta fall en god måltid innan föreställningen och på alla våra heldags- och flerdagsresor är fikapauserna och matpauserna självklara.

Det är till oss på kontoret i Ystad som du vänder dig när du vill boka en resa ur vårt befintliga reseutbud eller när du vill köpa en resa som har skräddarsytts efter dina önskemål. Vi har många års erfarenhet av att sy ihop ett reseupplägg som ger dig en så bra upplevelse som möjligt. När du ber oss om att sätta ihop en resa till just din grupp, förening eller ditt företag lyssnar vi av och anpassar vårt förslag efter just det Du är ute efter med din resa. Personligt, småskaligt och långt ifrån löpande band-produktion. Vi kan ta dig så långt som en buss kan rulla!

Välkommen till 95 år av erfarenhet – välkommen till Buss Persson!